Blogg

Kan man använda ull på sommaren ?

 • Skyddar mot solen
  Ullen skyddar huden mot solens skadliga UV-strålar, och den är därför mycket användbar på sommaren. Nyare forskning visar att ull ger ett bättre skydd än andra material, som bomull och polyester.
 • Håller kroppen torr
  Ullen transporterar bort svetten från huden och kan absorbera stora mängder fukt, utan att kännas våt. Därmed kan man känna sig torr, även om man svettas – detta till skillnad från om man har på sig annat material, som ofta blir kallt och fuktigt. Tack vare det stora luftinnehållet har ullen dessutom en kylande verkan på kroppen.
 • Luktar inte
  Det naturliga lanolininnehållet gör merinoullen självrenande. Smutsen tränger inte in i fibrerna. Ofta räcker det att lufta ullunderkläder i frisk luft. Till skillnad från exempelvis polyester luktar ullen således inte illa efter att den använts flera gånger.
 • Andas
  Det stora luftinnehållet i merinoullen gör också att underkläderna andas väldigt bra, och de låter därmed – i sin tur – huden andas. Ullens naturliga egenskaper gör på så sätt kläderna mycket behagliga att bära.
 • Lämpar sig väl för barn
  Barn byter ofta omgivning. Den ena stunden leker de för fullt, och strax därefter tar de sig en tupplur. Här är det viktigt att kroppen håller sig torr (och att huden kan andas), så att man minimerar risken för förkylning. Merinoullen passar perfekt för detta ändamål.
 • Perfekt för utomhusaktiviteter
  Dessa egenskaper gör också ullunderkläderna helt optimala för naturälskande aktiva människor som använder underkläder för utomhusaktiviteter som jakt, vandring och fiske.

Följande information är hämtad från dilling.se som fokuserar på underkläder med ren produktion med tanke på hållbarhet och material.